Competente Digitale Ramnic

marți, 14 ianuarie 2014

Vor avea loc in lunile februarie si martie, potrivit informatiilor publicate de Ministerul Educatiei Nationale.
      Conform institutiei, incepand din acest an se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a.

       "In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral", precizeaza MEN.
     
Ministerul Educatiei Nationale a stabilit ca simularile pentru evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a din anul scolar 2013-2014 se vor desfasura in zilele de 18, 19 si 20 februarie. In acelasi timp, simularea Bacalaureatului va avea loc la inceputul lunii martie, in datele 3, 4, 5 si 7. 

    "In premiera, incepand din acest an se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a", puncteaza MEN in documentul de presa.
    Potrivit institutiei, simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul stu  diilor gimnaziale/liceale.

 Simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2013 - 2014

   Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013 - 2014, sunt:
  • Limba si literatura romana (18 februarie)larea
  • Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (19 februarie)
  • Matematica (20 februarie)
   Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014

   In ceea ce priveste simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014, se va respecta urmatorul calendar:
  • Limba si literatura romana (3 martie)
  • Limba si literatura materna (4 martie) 
  • proba obligatorie a profilului (5 martie) 
  • proba la alegere a profilului si specializarii (7 martie).
Toate probele sunt scrise. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.
       Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemneaza in catalog.                    
   




Niciun comentariu: