Competente Digitale Ramnic

vineri, 24 octombrie 2014

Inventarul lucrurilor si faptelor interzise la BAC

Inventarul lucrurilor si faptelor interzise la BAC - Ce nu au voie sa faca absolventii in examen
Absolventilor de liceu le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri,sacose - pe care sunt obligati sa le lase in sala de depozitare din liceul in care sustin bacalaureatul. Candidatii care refuza sa depoziteze aceste obiecte "nu vor fi primiti in examen". 

De asemenea, absolventilor de liceu le este interzis sa aiba in salile de examen, "in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor". 

Candidatii de la Bacalaureat nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, casti audio si nici cu orice fel de mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce "permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul". 

Absolventilor li se interzice sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul. 

Candidatii la BAC care incalca regulile de mai sus vor fi eliminati din examen, indiferent daca au folosit sau nu materialele interzise si indiferent daca acestea au fost introduse in sala de examinare de catre ei, de catre alti candidati, profesori din comisie sau de alte persoane. 

Incalcarea acestor reguli reprezinta tentativa de frauda, iar absolventii respectivi nu mai pot participa la urmatoarele probe ale Bacalaureatului si sunt declarati "eliminati din examen". De asemenea, cei "eliminati din examen" nu mai au posibilitatea de a le fi recunoscute, in sesiunile urmatoare, notele pe care le-au obtinut la examenele bac-ului pe care le-au sustinut anterior eliminarii, nici cele de la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. 

Absolventii de liceu "eliminati din examen" nu mai au dreptul sa participe la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat. 

Niciun comentariu: